Hoe voelt een eisprong

Hoe voelt een eisprong is vaak de vraag die veel vrouwen zich stellen omdat ze een eisprong nog nooit eerder ervaren hebben. Een eisprong heeft vaak dezelfde symptomen als een menstruatie, wat inhoudt dat je je er dus nooit helemaal zeker van kunt zijn of je ovuleert, tenzij je dit met een daarvoor bestemde test bepaald.

Eisprong en menstruatie

Hoe voelt een eisprong is dus te beantwoorden met een simpel gegeven; net zoals je menstruatie. Een eisprong geeft vaak ook dezelfde klachten als een menstruatie; zoals krampen, pijn in de rug en soms zelfs koort en een algeheel gevoel van ellende. Tevens kun je tijdens je ovulatie kleine puistjes krijgen. De reden hiervan staat nog niet precies vast, althans komt het ook niet bij zeer veel vrouwen voor.

Een test kan uitsluitsel geven

Een eisprong is bij de meeste vrouwen althans helemaal niet te voelen. Dit is ook de reden waarom er vele verschillende ovulatietests op de markt zijn. Het is bekend dat de ovulatie intreedt ongeveer halverwege de menstruatiecyclus, maar dit verschilt van maand tot maand en ook van vrouw tot vrouw. Als je zeker wilt weten of je een eisprong voelt en wanneer je ovuleert kun je dus het beste op een dergelijke test terug vallen.